KAPCSOLAT

Lázár Dorka

Sales és marketing menedzser

https://znz.hu/

Email: dorka.lazar@znz.hu

Mobil:     +36 7033 34649

                         

ZNZ Preventive Technologies

A lopásról az átlagembernek a bolti, vagy a lakásba besurranó tolvaj jut eszébe. Pedig a Büntető Törvénykönyv 370. paragrafusa, miszerint „Aki idegen dolgot mástól vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el” ennél sokkal komolyabb, adott esetben szervezett fenyegetést jelent a gyártó- és termelőüzemek, raktár- és logisztikai központok tulajdonosainak. Ahol alapanyag, szerszám, félkész vagy késztermék szabadabban hozzáférhető, előbb-utóbb megjelenik egy többféleképpen végrehajtható, sokak számára csábító, sok esetben könnyen kivitelezhető bűncselekmény, a lopás. Mivel nincs mód az alkalmazottak folyamatos ellenőrzésére, vagy a távozáskor az alaposabb kézi átvizsgálásukra, a bűnözés eme alattomos formája nagyrészt észrevétlen marad. Egészen a leltárig, amikor bizony kiderül, hogy nap mint nap jelentős mennyiségű alapanyag vagy termék tűnik el a hajszálvékony sárgaréz huzaltól kezdve a gyógyszerpirulákon át egészen a méregdrága okostelefonokig. Minden, ami fogható, mozdítható és elrejthető, szárnyra kél.

 

Az üzemi lopás a legtöbb területen bizonyos mértékben bele van kalkulálva a napi veszteségbe, mivel adott esetben a cselekmények megakadályozása többe kerül, mint maga a lopás okozta veszteség. Az esetek túlnyomó részében kialakult eljárások mellett jelenik meg a számok között, hogy a rendszerünk nem tökéletes. A hiány és emelkedése új védelmi lépéseket igényel, a hozzáférés megakadályozása és a készlethiány pontos követése már nem elégséges. A veszteségek csökkentése érdekében régóta elérhetőek olyan speciális biztonságtechnikai rendszerek, amelyek alkalmazásával hatékonyan, mindemellett jogszerűen felderíthetőek, illetve bizonyíthatóak ezek a bűncselekmények. Emellett a vállalat mindennapi működésére szabott védelmi terv át- vagy megfogalmazásával könnyedén kialakítható egy olyan személyátvizsgálási protokoll, amely majdnem teljes mértékben visszaszorítja a lopásokat.

https://znz.hu/vesztesegcsokkentes-specialis-biztonsagi-ellenorzessel/

A kongresszuson bemutatjuk:

SMD601 Plus fémkereső kapu

 • A kiléptetés ellenőrzéséhez, kritikus fémtárgyak eltulajdonításának megelőzésére: raktárakból vagy termelőüzemekből
 • Detektálja a nagyon kisméretű fémtárgyakat is, miközben figyelmen kívül hagyja a nem eltávolítható vagy állandóan viselt fémeket
 • Érzékeli a testen kívül és belül elrejtett tárgyakat

Miért és hogyan segít a fémdetektor a lopás megelőzésében:

A fémdetektor kapu nem fárad, nem motiválatlan, legfőképp nem játszik össze a vizsgált személlyel. Néhány példa a fémdetektor kapu eredményes használatából:

 • A hosszú ideje lassan és nehézkesen mozgó munkavállalóról kiderült, hogy kilépéskor 40 kilogramm rézdrót volt a lábára és a derekára tekerve.
 • Az elektronikai termék ragasztószalaggal volt a szoknyát viselő hölgy combjára rögzítve.
 • A szegecsekkel díszített kabátot a kézi fémdetektor átverése céljából viselte a dolgozó, a szegecsek alatt speciális zsebek voltak kialakítva a gyárban készített termékek kivitelére.

HS 5030C csomagvizsgáló röntgen

röntgenberendezés, hasonlóan a fémkeresőkhöz, több mint ötven éve áll a védelmi szakemberek szolgálatában és együtt fejlődik az igényekkel. Használata semmilyen veszéllyel nem jár az átvizsgált csomagok és táskák esetében. A kezelő úgy győződik meg arról, hogy a vizsgált csomag nem tartalmaz keresett tárgyat, hogy csak valóban indokolt esetben kell kinyitnia a táskát. A röntgenberendezés segítségével nemcsak abban az esetben fedezhetőek fel a lopott tárgyak, amikor azok csupán a táskába lettek helyezve, hanem például az alábbi esetekben is:

 • Kifejezetten lopás céljából átalakított eszközökben, mint például duplafenekű ételhordó, üdítős üveg, könyv, irat, gyümölcs.
 • Az átalakított öv- és válltáskák dupla szövet, bőr burkolatában.
 • A táska átalakított vállszíjában.
 • Elrejtés céljára átalakított elektronikai termékekben; rádió, fényképezőgép, saját szerszám.
 • A selejtes termék, kidobásra szánt szemét közé rejtve, stb.

Letölthető prospektusok

NE MARADJON LE! Regisztráljon még ma!