speaker-photo

Werle Zoltán, IFUA Horváth & Partners Kft.

principális
2023.10.18. 11:00

Marbella I-II. Beszerzés

A beszerzők és a fenntarthatóság: kompetenciák és felelősség

 

Nem újkeletű, hogy a beszerzők „zöld” beszerzéssel foglalkoznak, azonban a 2015-ben az ENSZ tagállamai által elfogadott SDG (Sustainable Development Goals) program magasabb szintre emelte a kérdést, benne a fenntarthatósággal. Mit jelent ez a beszerzők mindennapi munkájában? Milyen kompetenciákkal kell bővüljön egy kategória menedzser, egy stratégiai beszerző tudása? Honnan és hogyan szerezhető meg a szükséges tudás? A gondolatébresztőnek szánt előadásban bemutatásra kerül a kérdéskör több aspektusa, megközelítések és nehézségek is.

2023.10.18. 11:20

Marbella I-II. Beszerzés

A beszerzők felelőssége a fenntarthatóságban panelbeszélgetés

Moderátor:
Werle Zoltán, principális, IFUA Horváth& Partners Kft.

Beszélgetőtársak:

Oltvai Márton, Global Supply Chain központjának beszerzési vezetője, Schneider Electric
Víz Dávid, csoport beszerzési igazgató, 4iG

 

Számtalan fórumon találkozhatunk a fenntarthatóság kérdéseivel akár beszállítóként, akár beszerzőként. A cégekre az EUs irányelveknek megfelelően egyre nagyobb nyomás hárul, hogy legyenek fenntarthatóság irányítási céljaik és azok megvalósulását támogató programjaik. Nehezíti ezt a folyamatot az egységes szabványok, egyértelmű, egységesen elfogadott számítási gyakorlatok hiánya, ezért a vállalatok igyekeznek egymás gyakorlatát megismerni és abból tanulni. Ebben a folyamatban jelentős felelősség hárul a beszerzésre.

A szekcióban arra keresünk gyakorlati példákat, hogy az egyes iparágakban működő vállalatoknál hogyan kezelik a fenntarthatósági kérdéseket, akár a beszállítóminősítésben, akár a Scope 1,2,3 vállalásokon, akár karbonlábnyom számításon keresztül a beszerzési folyamatok során.