speaker-photo

Krázli Zoltán, GS1

Igazgató - Szektormenedzsment, GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.
2022.10.19. 14:20 Fenntarthatóság

Toscana I. Plenáris / Fenntarthatóság

Panelbeszélgetés

Szakemberek, különböző iparágakból mondják el, hogy mit jelent a fenntarthatóság a mindennapokban, túl az előadásokban elhangzottakon. A termelés, a csomagolástechnológia, a szolgáltató ipar képviselői mellett  külön érdekesség a vonalkódos nemzetközi szabvány képviselőjének részvétele. A szabványszervezet képviselője a Lean&Green Platformot képviseli Magyarországon, amelynek fő célkitűzése az ellátási láncban bármilyen formában érintett vállalkozások együttműködését célozza meg.

2022.10.20. 9:00 Gyógyszeripar

Toscana II Pharma / Planning

Karbonmentes logisztika: A Lean&Green program

Környezetünk megóvásának egyik meghatározó eleme, célja a CO2 kibocsátás csökkentés, amely a termék-életút megközelítésben a gyártástól az újrahasználatig, vagy akár a megsemmisítésig megoldandó feladat. Ennek a CO2 csökkentésnek egyik fő területe a logisztika, illetve annak alfolyamatai, mind a vállalaton belül, mind a teljes ellátási lánc esetében az egyes üzleti partnerek között egyaránt.

Számos módon tudunk CO2-t csökkenteni a szállítmányozás vagy a raktározás során, amelyek a legtöbb esetben egyben amúgy hatékonyságjavulást, költségcsökkentést is tudnak biztosítani a vállalatok életében, működésében. Mindenekelőtt azonban tudnunk kell, mennyi is a CO2 kibocsátásunk, hogy azt értemben hogyan tudjuk csökkenteni.

A Hollandiából elindult Lean & Green Program éppen ezért egy egységes módszertant kínál a karbon-lábnyom hatékony mérésére és elemzésére; javaslatokat tesz az emisszió csökkentésére, melyek eredményességét valós esettanulmányok támasztják alá; valamint rangos díjjal jutalmazza partnereit a megtett intézkedéseikért és példamutatásukért.

2022.10.20. 9:50 Gyógyszeripar

Toscana II Pharma / Planning

Panelbeszélgetés a gyógyszeripar fenntarthatósági törekvéseiről, és az elért eredményekről