speaker-photo

Kadur Szabolcs, Körber Hungária Gépgyártó Kft.

beszerzési osztályvezető
2022.10.19. 13:30 Fenntarthatóság

Toscana I. Plenáris / Fenntarthatóság

A green beszerzés irányai

Green beszerzés irányai bemutatja a globális trendeket Amerikától Ázsiáig. Kinek fontos és miért? Vajon tényleg van annyi tudatos vásárló, hogy piaci alapokra helyezve akár költséghatékony megoldás is lehet? Az új generációk igényei eltolják-e a piacot? Hogyan lehet beárazni a „zöldséget”? Kik hogyan vállalnak felelősséget, KKV vs. Multi. Jobb-e az új fenntartható beszállító, mint a meglévő nem zöld? Ha akarom, ha nem kötelezettségek mindenki felé lesznek: termékdíj, karbonvám, energiaadó.
Újrahasznosítás, zöld energia, hulladékgazdálkodás. Hogyan involváljunk, milyen digitális megoldás nyújthat segítséget?
Jelen időszakba luxus-e fenntarthatónak lenni? Mi lesz a logisztikával/csomagolással? Vissza tudjuk-e szorítani a műanyagot? Tudunk-e ésszerűen zöldek lenni alacsony költségszint mellett, kevés ráfordítással?

2022.10.19. 14:20 Fenntarthatóság

Toscana I. Plenáris / Fenntarthatóság

Panelbeszélgetés

Szakemberek, különböző iparágakból mondják el, hogy mit jelent a fenntarthatóság a mindennapokban, túl az előadásokban elhangzottakon. A termelés, a csomagolástechnológia, a szolgáltató ipar képviselői mellett  külön érdekesség a vonalkódos nemzetközi szabvány képviselőjének részvétele. A szabványszervezet képviselője a Lean&Green Platformot képviseli Magyarországon, amelynek fő célkitűzése az ellátási láncban bármilyen formában érintett vállalkozások együttműködését célozza meg.