speaker-photo

Gedei Erika, MLBKT Lean Tagozat

tagozatvezető, Logisztika és ellátási lánc szakközgazdász

15 éves logisztikai karrierje során számtalan alkalommal találkozott a lean filozófia alkalmazásának előnyeivel, melyhez való elhivatottsága a Corvinus Egyetemen folytatott posztgraduális tanulmányai során tovább erősödött.

Tapasztalata szerint a gyártás-termelésben már bizonyított lean szemlélet napjainkban más területeken is kiemelt szerephez jut, legyen az szolgáltatás, office környezet, oktatás, sport vagy éppen a saját otthonunk.

Lean szolgáltatásfejlesztőként elkötelezett a folyamatos fejlődésben és fejlesztésben, valamint a lean szemlélet vállalati kultúra részévé válásában.

Tagozatvezetőként fontosnak tartja a gyártás-termelésen kívül a szolgáltató szektor beintegrálását a Lean Tagozat eseményeinek szervezésébe, biztosítva ezzel a szakmai tapasztalatok megosztását a logisztika, a lean vagy a folyamatfejlesztés iránt érdeklődő szakemberek számára.

2022.10.19 15:45 - 17:45 Lean kultúra

Marbella Logisztika 4.0/Lean

Nem leanes a kultúránk vagy mégis? Szervezeti kultúra-vezetői szerepek

Az MLBKT Lean Tagozata szervezésében

2022.10.19 15:50 Lean

Marbella Logisztika 4.0/Lean

Lean filozófia a szervezeti kultúrában

A megfelelő szervezeti kultúra alapjai, mint a stratégiai célok eléréséhez szükséges tényezők. Körbejárjuk a lean alapelvek közül az emberközpontúságot, mint a szervezeti kultúra legfontosabb értékét, valamint azokat az egyéb értékeket is, amelyeket a lean filozófia megfogalmaz a szervezeti kultúra sikeressége és a vezetői kompetenciák kapcsán.

2022.10.19 17:30 Lean

Marbella Logisztika 4.0/Lean

Tapasztalatcsere, kérdések-válaszok, zárógondolatok

Egy szervezeti kultúra megváltoztatása - a szervezet átvezetése a jelenlegi helyzetéből egy kívánt célállapotba - az egyik legnagyobb kihívás a vezetők számára.
sok vezető tapasztalja, hogy a mai változó világ a cégét folyamatos változásra kényszeríti, amely sok esetben a szervezet kultúrájának megváltoztatásával is kell, hogy járjon. Sőt: előfordul az, hogy a szükséges változások épp a nem megfelelő szervezeti kultúrán buknak el.