speaker-photo

dr. Nick Gábor, EPIC InnoLabs Kft.

Deputy Managing Director
2023.10.18. 12:00

Ibiza I-II. Digitalizáció

Mitől kulcstényező egy digitális ikermodell a logisztikai központban?

Nick Gábor, ügyvezető igazgatóhelyettes, EPIC InnoLabs Kft.
Gyulai Dávid, igazgató, Advanced Analytics, Western Digital Corporation

 

Talán még soha nem volt annyira igaz a mondás, mint napjainkban: „Egy biztos, hogy semmi sem biztos”.

A globálisan változó világ soha nem látott kihívások elé állítja az ellátási láncokért, logisztikai műveletekért felelős vezetőket.  Noha az ipari digitalizáció tudományos elmélete dinamikusan nyer teret, a tényleges adaptáció, az innovációk ipari hasznosítása, napi gyakorlatba történő átültetése elmarad a várakozásoktól. Igaz már sok gyártó és logisztikai szolgáltató reagált a változó környezetre és annak kockázataira, de közülük is csak a legfelkészültebbek maradhatnak életképesek, működhetnek fenntartható módon, fokozhatják versenyképességüket.

A félvezetőipar ellátási láncai természetüknél fogva a legkiszolgáltatottabbak közé tartoznak, és a horizontális/vertikális integrációt és a hálózati csomópontok közötti együttműködést támogató hatékony digitális tervezési, elemzési és értékelési megoldások nélkül aligha működhetnek sikeresen.

Előadásunk azokat a hatékony digitális megoldásokat veszi számba, amelyek segítettek az egyik legnagyobb félvezető gyártónak abban, hogy fenntartsa, sőt fokozza logisztikai és ellátásilánc műveleteinek hatékonyságát. Bemutatjuk, hogy csupán egy logisztikai központ digitális iker modelljének megépítése, valamint annak a szimuláció, a gépi tanulás eszközrendszere által történő vizsgálata hogyan segítették a raktárfolyamatok optimalizálási lehetőségeinek feltérképezését, az intelligens tervezési és üzemeltetési döntések meghozatalát a világ egy összetett ellátásiláncában, végeredményben hogyan váltak a vállalati siker kulcstényezőjévé.