speaker-photo

dr. Nick Gábor, EPIC InnoLabs Kft.

Deputy Managing Director
2022.10.20. 11:00 Digitalizáció

Toscana I Ipar 4.0 / Energia / Partnerség

Digitális eszköztár a logisztikai hálózatok gyógyítására a pandémia korszakában

A globális világjárvány még soha nem látott kihívások elé állította az ellátási láncokért, logisztikai műveletekért felelős menedzsereket.
Bár sok vállalat felkészült a változó környezetre és annak zavaraira, egyikük sem számíthatott ilyen hatalmas turbulenciára, ezért csak azok maradhattak fenn és működhettek megfelelően, akik a működés kulcsfontosságú paraméterei között kiemelten kezelték a rugalmasságot, az agilitást és a robusztusságot. A félvezetőipar ellátási láncai természetüknél fogva a legkiszolgáltatottabbak közé tartoznak, és a horizontális/vertikális integrációt és a hálózati csomópontok közötti együttműködést támogató hatékony digitális elemzési eszközök nélkül aligha működhetnének komoly veszteségek nélkül.
Előadásunk azokat a hatékony digitális megoldásokat veszi számba, amelyek segítettek az egyik legnagyobb félvezető gyártónak abban, hogy jól működjön a világjárvány idején, és fenntartsa logisztikai és ellátásilánc műveleteinek hatékonyságát. Különböző példákat mutatunk be arra, hogy a szimulációs, a gépi tanulási és az operációkutatási megközelítések hogyan segítettek az intelligens tervezési és üzemeltetési döntések meghozatalát a világ egyik legösszetettebb ellátási láncában.