speaker-photo

dr. Lelkes Zoltán, Optasoft Kft.

ügyvezető
12022.10.20. 11:00

Toscana II Pharma / Planning

Strength Through Collaboration – Building Digital Twin of the CooperVision Network

A Coopervision a piaci változások hatására jelentős változtatást hajt végre a termék portfóliáján. Ez a készleteinek növekedésével jár, ezért szeretné felülvizsgálni az ellátási láncát rugalmasság és költség tekintetében. Az ipar 4.0 bevezetése ma már széles körben elindult a termelővállalatokban, amelynek egyik legfontosabb eleme a digital twin. Ez azt jelenti, hogy a valóságos működést egy modellben leképeztük és virtuális másolatát állítottuk elő.

Ugyanez a logika működik az ellátási láncokra is. Ebben a projektben a Coopervision disztribúciós hálózatának a digitális ikrét állítjuk elő, AIMMS Network Design applikációban. A legfontosabb kihívások a terméktranszformációs lépések megjelenítés a logisztikai hálózatban, a készletek és azok állapotának kezelése, továbbá a költségtagok megfelelő becslése.

Az előadásban bemutatjuk az egyéves projekt indulópontját, az üzleti problémát, a kihívásait, és az elért eredményeket. A szakmai tartalmon túl a vendég meghívásával az is a célunk, hogy a hazai logisztikai közönség találkozhasson egy amerikai szakértővel, és lehetőség nyíljon az amerikai felfogás és a magyarországi jógyakorlatok összehasonlítására, megvitatására.