speaker-photo

Dr. Horváth Adrián, Széchenyi István Egyetem

egyetemi adjunktus

Dr. Horváth Adrián a győri Széchenyi Egyetem Logisztikai és Szállítmányozási Tanszékének egyetemi adjunktusa. Okleveles közlekedésmérnök, a közlekedési- és járműtudományok doktora. 2002 óta a tanszék oktatója. A szállítmányozás, disztribúció, járattervezés, díjszabás és az ezen területekhez tartozó informatikai témakörökben oktat. Az oktatás mellett az említett területeken magyar és nemzetközi kutatásokban is részt vesz, továbbá vállalati tanácsadással is foglalkozik. Sikeres fejlesztési projektek tagja a legnagyobb hazai vállalatokkal együttműködve. A kutatások kiterjednek többek között díjszabáselemzésre, erőforrás allokáció tervezésre, depó és erőforrás struktúra elemzésre, szállítmányozási és fuvarozási tevékenységhez szükséges informatikai rendszerek és struktúrák fejlesztésére.

2023.10.17. 15:30

Marbella I-II. MI alkalmazások

Dinamikus készlettervezés AI technológiával

Zelles Tamás, MI szakértő, AC2Insight

 

Dinamikus készlettervezés AI technológia segítségével. Az elmúlt 4-5 év során a készletezési stratégia kulcsszerepet játszott a vállalati versenyképességben, illetve egyáltalán a vevői kiszolgálás képességében.
A hagyományos piacra reagáló stratégia ezen időszak alatt rendkívül szélsőséges irányokat teremtett, ezek a szélsőséges stratégiai irányzatok negatív hatással vannak a vállalat pénzügyi eredményeire, illetve a vevőkiszolgálási képességekre. A mesterséges intelligencia segítségével felépítettünk egy olyan rendszert, amely az emberi és gépi intelligencia hibrid használatával hatékonyan tud készletezési stratégiát kialakítani, ezáltal proaktívan képes kezelni a lehetséges problémákat az értékláncban.