speaker-photo

Bíró Koppány Ajtony, MLSZKSZ

főtitkár, MLSZKSZ
2022.10.19. 14:00

Toscana II. Fuvarozás / emobilitás

Intermodális fuvarozás = a JÖVŐ

Szállítmányozói és közúti fuvarozói oldalon nagyon hiányosak a kombináltfuvarozással kapcsolatos információk – még mindig. Ha van, az is kb. 10 évvel ezelőtti sztereotípiák, elavult információkkal rendelkeznek - sokan még most is a kombináltfuvarozást a Ro-La-val azonosítják - ami 2012-ben megszűnt Magyarországon. Ez az előadás egy felkészülési folyamat része, amely segíti azt, hogy sokkal többen ismerjék meg a kombináltfuvarozás megoldásait, költségeit, szervezési kérdéseit, kezdjék el használni a meglévő megoldásokat, találják meg bennük az üzletet, pl. a 45 lábas konténerek használata a kontinentális forgalomban, vagy a közúti félpótkocsik vasutaztatása. Lássák/értsék meg, hogy a kombináltfuvarozás nem rontja a profitabilitásukat, hanem pont ellenkezőleg, segíti hogy a jövőben közúti fuvarozók, szállítmányozók lehessenek.

14:30 - 15:00

Toscana II. Fuvarozás / emobilitás

Beszélgetés az intermodalitásban rejlő kihívásokról

Hol és miért akadnak el a közúti fuvarozók, szállítmányozók amikor intermodális megoldások felé fordulnának?  Mit tehetnek a szállítmányozók saját eszköz híján? Elbírja-e a vasút az intermodális igényeket?  Mi helyzet a tranzitidőkkel, az árubiztonsággal és mi történik szállítmánykárok esetén?

Mit várnak el a szakmai képviseletek az államtól, a hatóságoktól és mit kell a fuvarozóknak, szállítmányozóknak tenni azért, hogy az intermodalitás stratégiából gyakorlattá váljon?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozunk, amikor a kihívásoktól a megoldásig terjedő utat járjuk be előadóinkkal.