SCHEDULE DETAILS Information of Event Schedules

World is committed to making participation in the event a harassment free experience for everyone, regardless of level of experience, gender, gender identity and expression

2022.10.19. 10:30 - Nyitó plenáris

Horváth Péter, Hirsch-Porozell Kft.

Elnöki köszöntő

2022.10.19. 10:40 Nyitó plenáris

Pesti Tímea, LeasePlan

Nyitó gondolatok

2022.10.19. 10:50 Nyitó plenáris

ifj. Chikán Attila, BCSDH/ALTEO Nyrt.

Kényszerből versenyelőny – fenntartható vállalat

A helyi és globális fenntarthatósági kihívások egyre nagyobbak, tanácsos minden vállalatvezetőnek stratégiai szinten is foglalkozni ezekkel. A jó hír, hogy ez – ha jól csináljuk – nem csak kötelezettség, hanem versenyelőny is lehet. Az előadás célja ezek bemutatása, külön kitérve az energetikára is.

2022.10.19. 11:25 Nyitó plenáris

Szenes Zoltán, Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Háború, logisztika, védelemgazdaság

Nyolc hónapja folyik az orosz - ukrán háború, amely „kínpadra” feszíti a post-Covid utáni világot: gazdasági szankciók, infláció, munkanélküliség, recesszió, éhínség, globális ellátási zavarok. Az előadás a háborút katonai, logisztikai és hadigazdasági szempontból vizsgálja, bemutatja a harcoló erők logisztikai támogatási rendszerét, a hadigazdaság működésének sajátosságait orosz, ukrán, amerikai és NATO példákon keresztül. Amíg a háború lehetséges eszkalációja katonai vonatkozásban kiszámítható, az összetett hibrid hatások nemzeti, regionális és globális vonatkozásban nehezen kalkulálhatók, nemzetközi összefogásra és együttműködésre van szükség. Ezért az előadó kitér Ukrajnát támogató fegyverszállítások, a hadiipari termelés, a NATO keretek között végzett haditechnikai koordináció kihívásaira is. Az előadás bizonyítani kívánja Napóleon ismert tételét: az amatőrök a taktikáról, a profik pedig a logisztikáról beszélnek.

12:15-13:30

EBÉD

2022.10.19. 13:30-15:00 Fenntarthatóság

Werle Zoltán, IFUA Horváth & Partners Kft.

Mindennapi tapasztalatok a fenntarthatóságban

Az MLBKT Fenntarthatósági Tagozat szervezésében

2022.10.19. 13:30 Fenntarthatóság

Kadur Szabolcs, Körber Hungária Gépgyártó Kft.

A green beszerzés irányai

Green beszerzés irányai bemutatja a globális trendeket Amerikától Ázsiáig. Kinek fontos és miért? Vajon tényleg van annyi tudatos vásárló, hogy piaci alapokra helyezve akár költséghatékony megoldás is lehet? Az új generációk igényei eltolják-e a piacot? Hogyan lehet beárazni a „zöldséget”? Kik hogyan vállalnak felelősséget, KKV vs. Multi. Jobb-e az új fenntartható beszállító, mint a meglévő nem zöld? Ha akarom, ha nem kötelezettségek mindenki felé lesznek: termékdíj, karbonvám, energiaadó.
Újrahasznosítás, zöld energia, hulladékgazdálkodás. Hogyan involváljunk, milyen digitális megoldás nyújthat segítséget?
Jelen időszakba luxus-e fenntarthatónak lenni? Mi lesz a logisztikával/csomagolással? Vissza tudjuk-e szorítani a műanyagot? Tudunk-e ésszerűen zöldek lenni alacsony költségszint mellett, kevés ráfordítással?

2022.10.19. 13:55 Fenntarthatóság

Papp Zoltán, LOGSZOLG Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Hogyan jutunk el a fenntarthatóság kezeléséhez a mindennapi munkában

Fenntarthatósági stratégiát, karbonsemlegességi célokat szinte minden vállalat megfogalmaz. Olyan ez, mint az egészséges táplálkozás: Trendi beszélni róla, vannak céljaink amit társaságban meg is osztunk másokkal. A mindennapokban viszont cukros, zsíros ámbár ízletes ételt eszünk, és „holnaptól” fogunk változtatni. Hogyan jutunk el a fenntarthatóság valódi kezeléséhez a mindennapi vállalati munkában? Mit tehetünk a megfogalmazott célok eléréséért az ellátási láncban ? Partnereink ösztönzése, bevonása a folyamatokba elengedhetetlen. De kik is ezek a partnerek vállalaton kívül és vállalaton belül, akik nélkül csak szélmalomharcot vívhatunk eredmények nélkül? Hogyan tudjuk Őket meggyőzni, bevonni és elkötelezni? Milyen úton juthat el a beszerzés a vállalat fenntarthatóság iránti elköteleződésére, ami hosszú távon sikeressé teszi a vállalatot?

2022.10.19. 14:20 Fenntarthatóság

Panelbeszélgetés

Szakemberek, különböző iparágakból mondják el, hogy mit jelent a fenntarthatóság a mindennapokban, túl az előadásokban elhangzottakon. A termelés, a csomagolástechnológia, a szolgáltató ipar képviselői mellett  külön érdekesség a vonalkódos nemzetközi szabvány képviselőjének részvétele. A szabványszervezet képviselője a Lean&Green Platformot képviseli Magyarországon, amelynek fő célkitűzése az ellátási láncban bármilyen formában érintett vállalkozások együttműködését célozza meg.

15:00-15:45

KÁVÉSZÜNET

2022.10.19. 15:45-17:15 Fenntartható működés biztosítása

Horváth Péter, Hirsch-Porozell Kft.

Fenntartható működés biztosítása

Szekcióvezető:

2022.10.19. 15:45 Fenntartható működés biztosítása

Kertay Balázs, KPMG Tanácsadó Kft.

Nemzetközi jó gyakorlatok az ellátási lánc zöldítésére és kockázatok csökkentésére

Az ellátási láncok megbízható működtetése egyre nagyobb fejtörést okoz a vállalatoknak és nincs mindenre használható „varázspálca”, ami egyszerre biztosítja a rugalmasságot, költségcsökkentést, zöldítést, üzletfolytonosságot és a változó ügyféligények azonnali kiszolgálását is. De milyen lehetőségeink vannak, hogy közelebb kerüljünk a vágyott állapothoz? Hogy köthető össze a lánc? Hogy lesz a megfelelősségből a végén profit és jó esetben brand-érték? Adaptálható, nemzetközi megoldások kerülnek bemutatásra az egyszerű, rövid akcióktól a jövő „csillag-rombolói”-ig, érintve a zöld beszerzés, (reverz) logisztika és környezeti lábnyom csökkentés területeit is.

2022.10.19. 16:15 Fenntartható működés biztosítása

Salamon Jolán, KORN CONSULT GROUP

Alkalmazkodom, tehát leszek

“Nem a legerősebb faj lesz a túlélő, nem is a legintelligensebb, hanem az, amelyik a leggyorsabban képes változni.” – Charles Darwin
El kell fogadnunk, hogy a világunk megváltozott, és ez az őrület állandóvá vált. Konkrét példákkal szemléltetem, hogy mit tehet egy termelővállalat vállalatvezetési, logisztikai és beszerzési oldalról, hogy jobban adaptálódjon az állandóvá vált krízishelyzetekhez.

2022.10.19. 16:45 Fenntartható működés biztosítása

Oroszi Eszter Diána, Silent Signal Kft.

Szirének hálójában – avagy hívószavak a szervezetet érintő információbiztonsági kockázatok (költség)hatékony kezeléséhez

Végezzen egy szervezet bármilyen tevékenységet, információbiztonsági kockázatokkal mindenképpen szembe kell néznie. Ahhoz, hogy ezeket hatékonyan kezelni lehessen, elengedhetetlen a megfelelő kockázatelemzés készítése. A szervezetet „behálózó” fenyegetések és sebezhetőségek feltérképezése azonban nem egyszerű feladat, a helytelen megközelítés és értékelés könnyen tévútra viheti a vezetőséget. Előadásomban esettanulmányként tanulságos rossz példákat, és megszívlelendő jó gyakorlatokat, valamint a szervezet életét megkönnyítő szoftveres megoldást is bemutatok – és az is kiderül, mi köze van a sziréneknek a kockázatokhoz.

2022.10.19 10:00 Hallgatói konferencia
 Köszöntő

Katona Boglárka, GLABs

Köszöntő

2022.10.19. 10:05 Hallgatói konferencia

Az MLBKT Lőrincz Péter Diplomamunka-pályázatának díjátadója

2022.10.19. 10:30 Hallgatói konferencia

Szakmai mentoring a gyakorlatban

Kerekasztal beszélgetés az MLBKT szervezésében megvalósult Mentoring Program tapasztalatairól, jövőbeli terveiről a gyakorlott mentorok és mentoráltjaik részvételével.

2022.10.19. 11:00 Hallgatói konferencia
 Logisztikus hallgatói és pályakezdői bérek felmérése, eredmények ismertetése

Katona Boglárka, GLABs

Logisztikus hallgatói és pályakezdői bérek felmérése, eredmények ismertetése

2022.10.19. 11:30 Hallgatói konferencia
 Lean menedzsment a vállalati gyakorlatban: vágyak és a valóság közti különbségek Magyarországon!

dr. Sztrapkovics Balázs, BME

Lean menedzsment a vállalati gyakorlatban: vágyak és a valóság közti különbségek Magyarországon!

Az előadás célja bemutatni, hogy jelenleg Magyarországon hogyan végzik a vállalatok a lean menedzsment bevezetését. Mik a menedzsment motivációi, a tipikus hibák, buktatók a lean bevezetése és alkalmazása során, valamint, hogyan tudjuk ezeket kiküszöbölni. Az előadásban kiemelt szerepet szánunk a lean folyamatfejlesztő munkájának bemutatására, valamint arra hogy milyen készségek szükségesek ahhoz hogy jó lean szakember lehessél. Kitérünk a jelenleg Magyarországon elérhető lean képzésekre, valamint arra hogy miért fontos a mélyreható módszertani tudás megszerzése, a gyakorlati projektek megvalósítása előtt. Végezetül néhány igen népszerű lean eszköz gyakorlati alkalmazásának nehézségeire térünk ki.

12:00-13:30

EBÉD

2022.10.19. 13:30-16:00

A kongresszus fő programjának látogatási lehetősége

2022.10.19. 15:45 Hallgatói konferencia
 Kocsmakvíz

Bakos Dániel, Tanacsadas.online

Kocsmakvíz

2022.10.21. 10:00
 120 perc FLOW élmény, mert fenn kell tartanunk a produktivitást

Stréer Valéria, SV & PARTNER

120 perc FLOW élmény, mert fenn kell tartanunk a produktivitást

2022.10.21. 10:05
 Mégis kinek az élete? Avagy ki hozza az eredményeket?

Dr. Füredi Júlia, Sparq

Mégis kinek az élete? Avagy ki hozza az eredményeket?

Ha elfogadjuk alaptételként, hogy nem a technológián, hanem az embereken múlik az eredményesség (márpedig fogadjuk el), akkor fontos, hogy megértsük mit gondolnak ők.

Mert ez alakítja a szervezeti kultúrát, ami vagy alávág a növekedésnek és a produktivitásnak, vagy támogatja azt. Szóval, beszéljünk az emberekről és a profitról bullshit-mentesen!

2022.10.21. 10:35 FLOW
 A "jó üzlet" és a munkahelyi flow-t támogató vezetői készségek nyomában – Egy komoly játék tapasztalatai

dr. Wimmer Ágnes, BCE

A "jó üzlet" és a munkahelyi flow-t támogató vezetői készségek nyomában – Egy komoly játék tapasztalatai

Csíkszentmihályi Mihály flow elméletéhez kapcsolódóan 29, a „jó üzletet” segítő vezetői készséget határozott meg. Az előadásban a munkahelyi flow állapotot elősegítő vezetéshez szükséges fő készségeket (a stratégiai gondolkodásmód, a visszacsatolás, az egyéni erősségek felismerésének, valamint a kihívások és a készségek közti egyensúly megteremtésének készsége) vizsgáljuk, kitérve arra, is, hogy milyen további készségek segíthetik ezeket. Az elemzés a flow-alapú vezetői készségek mérésére és fejlesztésére kidolgozott komoly játék, a FLIGBY® („Flow is Good Business For You”) közel egy évtizedre visszatekintő adataira épít. A több ezer játékos valósághű virtuális döntési szituációkban hozott döntéseinek eredményeire, vezetői készségeinek vizsgálatára építő nemzetközi minta lehetőséget ad a logisztika és ellátási lánc területén dolgozók és más iparágakban tevékenykedő vezetők készségportfólióinak összehasonlítására is.

Szerzőtársak: Dr. Buzády Zoltán, egyetemi docens; Dr. Csesznák Anita egyetemi docens; Szentesi Péter egyetemi tanársegéd

2022.10.21. 11:00
 Vigyázzak magamra, a kollegáimra, a cégemre, és a bolygónkra? Mégis hogyan?

Nagy-Józsa Dorottya, Y2Y Hungary Kft.

Vigyázzak magamra, a kollegáimra, a cégemre, és a bolygónkra? Mégis hogyan?

Szent Péter engem ne hívj, én nem mehetek, a lelkem a vállalatot illeti meg...

Volt két évünk, hogy megtanuljuk, hogy lehet úgy vezetni, hogy a munkavállalóink egy részét még sose láttuk. Hogy mit tesz a szervezetünkkel (és nem utolsósorban a saját szervezetünkkel), ha szanaszét darabolódva dolgozunk, ha nem tudunk többé azonos feltételeket biztosítani mindenkinek, ha a pszichológiai biztonság hiánya mellé már a fizikai biztonság hiányával is kezdenünk kell valamit. Aztán megkaptuk 2022-t, és most már egyszerre kellene úgy vezetnünk, hogy magunkat rendben tartjuk, hogy a cégünk stratégiája tudjon mit kezdeni a devizapiaci hullámainkkal, a szerteszéjjel töredezett ellátási láncokkal, a fix költségeink egekbe szökellésével, az olajárakkal, és még sorolhatnánk. És tegyük mindezt úgy, hogy közben minden porcikánkon érezzük, hogy ha mi nem, hát senki sem tehet már érdemben semmit azért, hogy a gyermekeink, az unokáink is legalább egy élhető közegben folytassák ugyanezt.

 

2022.10.21. 11:20
 Szép-szép az elmélet, de hogy néz ki mindez a gyakorlatban?

Békefi Gábor, Dreher Sörgyárak Zrt.

Szép-szép az elmélet, de hogy néz ki mindez a gyakorlatban?

Ügyvezetői kerekasztal

2022.10.21. 12:00
 Záró gondolatok

Horváth Péter, Hirsch-Porozell Kft.

Záró gondolatok

12.15

EBÉD

HURRY UP! Book your Seat

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

Want Something Extra?