SCHEDULE DETAILS Information of Event Schedules

World is committed to making participation in the event a harassment free experience for everyone, regardless of level of experience, gender, gender identity and expression

2023.10.18. 16:00-17:00

Gábor Zsolt, Procurcon

Újabb turbulenciák az ellátásban: a gazdasági szankciók hatása a beszerzésekre

dr. Fábián Zsolt, ügyvéd, Fábián Ügyvédi Iroda
Nietsch Tamás, tagozat elnökségi tag, munkacsoport vezető, MKIK ICC Tagozat Vám és Kereskedelemtámogatási Munkacsoport

 

Az ellátásnak, a beszállításoknak számos próbát kellett kiállnia az utóbbi években. Ezek komoly turbulenciákat okoztak szinte minden globális gyártócégnél, de főleg azoknál, akik nem készültek fel ezekre a kockázatokra (lsd. MLBKT kockázat menedzsment tréning).

Amikor pedig már azt hittük, hogy kilábalunk a nehézségekből, túl vagyunk a covidon, a természeti katasztrófákon, az elszálló energia és szállítási költségeken, akkor a geopolitikai szintéren felerősödik a mai kor gazdasági "fegyverének" használata, egyre kiterjedtebbé és komplexebbé válik a szankcionálás politikája.
De vajon hogyan érinti, érintheti ez a beszállításainkat?
Képben vagyunk-e mi beszerzők, vagy mindent a jogászokra, a vámosokra, a trade compliance kollégákra hagyunk.
Ezt a kérdéskört járjuk körbe ebben az egyórás blokkban egy rövid felvezető előadással, illetve beszélgető partnereinkkel.

2023.10.18. 17:00-18:00

Oláh Nóra, Ex-Deutsche Telekom AG

Supply Chain Resilience - A key factor to business continuity

Track chair and moderator

Panel members:

Jean-Louis Guelton, Head of Supply Chain, UCB

Mirela Senica, EMEA Head of Procurement for Client relations and Sourcing in IBM/Chair of Europe in IFPSM * President of Croatian Association of Procurement

Jake Taylor, Sr. Director, ProcureAbility, New York

 

Global supply chain industry has been on a roller coaster ride for some years, due to the volatile economic, social and geopolitical situation. Severe supply chain disruptions badly influence companies’ profitability, and also their customers’ satisfaction. This critical situation has called for an immediate action to reshape and to create a resilient supply chain.

In this journey, the focus shall be put on how and how fast we switch from a short-term reaction to a proactive and agile (longer-term) supply chain strategy.

2023.10.17. 15:30-17:30

Folytonos és hatékony üzletmenet biztosítása

2023.10.17. 15:30
 El–ismert szállítók

Macsári István, Budapest Airport

El–ismert szállítók

 

A téma az „ismert szállítók” és a minősítés megszerzéséhez vezető út - milyen közös védelmi szabályoknak és követelményeknek kell megfelelni, ahhoz, hogy az áru vagy postai küldemény bármilyen légi járművön szállítható legyen és hogy mindez mit jelent a gyakorlatban, milyen előnyökkel jár a légi úton szállító gyártók számára.

2023.10.17. 15.50
 RFID, a kis chip, ami újraértelmezi a logisztikai folyamatokat

Molnár Richárd, AI Robotics

RFID, a kis chip, ami újraértelmezi a logisztikai folyamatokat

 

Az RFID-s azonosító egyre több terméken jelen van, mégis a mai napig a vonalkóddal tartják egyenértékűnek. Pedig a kis chipben rejlő technológia ezen messze túlmutat. Az RFID csoportos leolvasása leegyszerűsíti a leltározást egy raktár számára, ellenőrizhető és nyomon követhető egy szállításra előkészített termékcsoport, naplózható a bizalmas dokumentumok útja. Nagy jövője lehet az akkumulátor gyártási és logisztikai folyamatokban, kiegészítő szenzorokkal képes valós idejű gyorsulást, lassulást, hősebességet, gázösszetételt mérni.

2023.10.17. 16.10
 Innovatív munkavédelmi megoldások a munkavállalói jóllét szolgálatában

Kanta Krisztina, K és 3S Kft.

Innovatív munkavédelmi megoldások a munkavállalói jóllét szolgálatában

A munkavédelmi eszközök egyrészt a gyártás alapvető feltételei, így, ha nem áll rendelkezésre eszköz, az jelentős kiesést okozhat a termelésben.

Másrészt az iparágra, a tevékenységre és az egyénre szabott munkavédelmi megoldások hozzájárulhatnak a munkavállalói jólléthez, ami a dolgozó elégedettségén keresztül növeli a termelékenységet.

 

Az előadásból megtudhatja hogyan csökkenthetők a munkavédelmieszköz-ellátással kapcsolatos kockázatok innovatív eszközökkel? Valamint hasznos újításokkal ismerkedhetnek meg a munkavédelmi eszközök ellátásához kapcsolódó szolgáltatások terén.

 

2023.10.18. 9:00-10:30
 Best of Procurement in Digitalization

Giltán Tivadar, Fundamenta-Lakáskassza Zrt.

Best of Procurement in Digitalization

szekcióvezető

2023.10.18. 9:00
 A holnapot már megalapoztuk! Hogyan formáljuk a jövőt?

Kanda Gábor, Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.

A holnapot már megalapoztuk! Hogyan formáljuk a jövőt?

 

A Knorr-Bremse csoport belső szakmai díját 2020, 2021 és 2022 -ben is a budapesti beszerzési csoport nyerte el, e mellett nagyon fontos számunkra a külső megerősítés, amit az „Év Beszerzési Vezetője” díj jelent.

Az általunk bevezetett adatvezérelt folyamatok irányt mutatnak a Knorr-Bremse valamennyi tagvállalata számára és lehetőséget biztosít a jövő technológiáinak megismerésére.

Előtérbe kerül a beszállítók teljes integrálása az új rendszerekbe, másképpen fogalmazva, hogyan érjük el, hogy ne automata beszélgessen emberrel, hanem rendszer kommunikáljon rendszerrel. Ebben a kontextusban hogyan segíthet a mesterséges intelligencia térhódítása?

2023.10.18. 9:20

Értékteremtés a digitalizáció és mesterséges intelligencia világában

Gréczi Milán, Head of non-IT Procurement and Outsourcing Management, Raiffeisen Bank Zrt.
Simon Zoltán, Head of Procurement and Outsourcing, Raiffeisen Bank Zrt.

 

A Raiffeisen Bank központi beszerzési szervezete egyszerre tudta ötvözni a konzervatív beszerzést a 21. század felgyorsult világának vívmányaival, strukturált, ütemezett fejlődés és fejlesztés fenntartásával, az értékteremtés folyamatos biztosításával.

Az „Év Beszerzési Csapata” díj elnyerése a komoly szakmai elismerésen túl új energiákat ad a megváltozott világban előttük álló feladatok elvégzésében.

2023.10.18. 9:40
 C3PO lesz az új CPO? A mesterséges intelligencia szerepe a beszerzésben

Bárány Zsolt, SAP

C3PO lesz az új CPO? A mesterséges intelligencia szerepe a beszerzésben

 

Mit hoz a jövő a beszerzési szakma számára? Elkésett, aki még nem alkalmaz MI technológiát? Mikor válik fősodorrá ez a technológia az üzleti életben és a beszerzésben? Teljesen kiválthatják az új technológiák az emberi munkát? Lehet, hogy a Csillagok Háborúja aranyszínű robotja lesz a modern kor CPO-ja? Ezekre a kérdésekre keressük együtt a választ!

2023.10.18. 10:00

Panelbeszélgetés a mesterséges intelligencia szerepéről

2023.10.18. 10:30

KÁVÉSZÜNET

2023.10.18. 11:00-12:30
 A beszerzők felelőssége a fenntarthatóságban

Vörösmarty Gyöngyi, Budapesti Corvinus Egyetem

A beszerzők felelőssége a fenntarthatóságban

szekcióvezető

2023.10.18. 11:00
 A beszerzők és a fenntarthatóság: kompetenciák és felelősség

Werle Zoltán, IFUA Horváth & Partners Kft.

A beszerzők és a fenntarthatóság: kompetenciák és felelősség

 

Nem újkeletű, hogy a beszerzők „zöld” beszerzéssel foglalkoznak, azonban a 2015-ben az ENSZ tagállamai által elfogadott SDG (Sustainable Development Goals) program magasabb szintre emelte a kérdést, benne a fenntarthatósággal. Mit jelent ez a beszerzők mindennapi munkájában? Milyen kompetenciákkal kell bővüljön egy kategória menedzser, egy stratégiai beszerző tudása? Honnan és hogyan szerezhető meg a szükséges tudás? A gondolatébresztőnek szánt előadásban bemutatásra kerül a kérdéskör több aspektusa, megközelítések és nehézségek is.

2023.10.18. 11:20

A beszerzők felelőssége a fenntarthatóságban panelbeszélgetés

Moderátor:
Werle Zoltán, principális, IFUA Horváth& Partners Kft.

Beszélgetőtársak:

Oltvai Márton, Global Supply Chain központjának beszerzési vezetője, Schneider Electric
Víz Dávid, csoport beszerzési igazgató, 4iG

 

Számtalan fórumon találkozhatunk a fenntarthatóság kérdéseivel akár beszállítóként, akár beszerzőként. A cégekre az EUs irányelveknek megfelelően egyre nagyobb nyomás hárul, hogy legyenek fenntarthatóság irányítási céljaik és azok megvalósulását támogató programjaik. Nehezíti ezt a folyamatot az egységes szabványok, egyértelmű, egységesen elfogadott számítási gyakorlatok hiánya, ezért a vállalatok igyekeznek egymás gyakorlatát megismerni és abból tanulni. Ebben a folyamatban jelentős felelősség hárul a beszerzésre.

A szekcióban arra keresünk gyakorlati példákat, hogy az egyes iparágakban működő vállalatoknál hogyan kezelik a fenntarthatósági kérdéseket, akár a beszállítóminősítésben, akár a Scope 1,2,3 vállalásokon, akár karbonlábnyom számításon keresztül a beszerzési folyamatok során.

2023.10.18. 12:30

EBÉD

HURRY UP! Book your Seat

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

Want Something Extra?