SCHEDULE DETAILS Event Schedules

 • Horváth Péter, Hirsch-Porozell Kft. 2022.10.19. 10:30 - Nyitó plenáris
  Horváth Péter, Hirsch-Porozell Kft.

  Elnöki köszöntő

 • Pesti Tímea, LeasePlan 2022.10.19. 10:40 Nyitó plenáris
  Pesti Tímea, LeasePlan

  Nyitó gondolatok

 • ifj. Chikán Attila, BCSDH/ALTEO Nyrt. 2022.10.19. 10:50 Nyitó plenáris
  ifj. Chikán Attila, BCSDH/ALTEO Nyrt.

  Kényszerből versenyelőny – fenntartható vállalat

  A helyi és globális fenntarthatósági kihívások egyre nagyobbak, tanácsos minden vállalatvezetőnek stratégiai szinten is foglalkozni ezekkel. A jó hír, hogy ez – ha jól csináljuk – nem csak kötelezettség, hanem versenyelőny is lehet. Az előadás célja ezek bemutatása, külön kitérve az energetikára is.

 • Szenes Zoltán, Nemzeti Közszolgálati Egyetem 2022.10.19. 11:25 Nyitó plenáris
  Szenes Zoltán, Nemzeti Közszolgálati Egyetem

  Háború, logisztika, védelemgazdaság

  Nyolc hónapja folyik az orosz - ukrán háború, amely „kínpadra” feszíti a post-Covid utáni világot: gazdasági szankciók, infláció, munkanélküliség, recesszió, éhínség, globális ellátási zavarok. Az előadás a háborút katonai, logisztikai és hadigazdasági szempontból vizsgálja, bemutatja a harcoló erők logisztikai támogatási rendszerét, a hadigazdaság működésének sajátosságait orosz, ukrán, amerikai és NATO példákon keresztül. Amíg a háború lehetséges eszkalációja katonai vonatkozásban kiszámítható, az összetett hibrid hatások nemzeti, regionális és globális vonatkozásban nehezen kalkulálhatók, nemzetközi összefogásra és együttműködésre van szükség. Ezért az előadó kitér Ukrajnát támogató fegyverszállítások, a hadiipari termelés, a NATO keretek között végzett haditechnikai koordináció kihívásaira is. Az előadás bizonyítani kívánja Napóleon ismert tételét: az amatőrök a taktikáról, a profik pedig a logisztikáról beszélnek.

 • Katona Boglárka, GLABs 2022.10.19 10:00 Hallgatói konferencia
  Katona Boglárka, GLABs

  Köszöntő

 • 2022.10.19. 10:05 Hallgatói konferencia

  Az MLBKT Lőrincz Péter Diplomamunka-pályázatának díjátadója

 • 2022.10.19. 10:30 Hallgatói konferencia

  Szakmai mentoring a gyakorlatban

  Kerekasztal beszélgetés az MLBKT szervezésében megvalósult Mentoring Program tapasztalatairól, jövőbeli terveiről a gyakorlott mentorok és mentoráltjaik részvételével.

 • Katona Boglárka, GLABs 2022.10.19. 11:00 Hallgatói konferencia
  Katona Boglárka, GLABs

  Logisztikus hallgatói és pályakezdői bérek felmérése, eredmények ismertetése

 • Stréer Valéria, SV & PARTNER 2022.10.21. 10:00
  Stréer Valéria, SV & PARTNER

  120 perc FLOW élmény, mert fenn kell tartanunk a produktivitást

 • Dr. Füredi Júlia, Sparq 2022.10.21. 10:05
  Dr. Füredi Júlia, Sparq

  Mégis kinek az élete? Avagy ki hozza az eredményeket?

  Ha elfogadjuk alaptételként, hogy nem a technológián, hanem az embereken múlik az eredményesség (márpedig fogadjuk el), akkor fontos, hogy megértsük mit gondolnak ők.

  Mert ez alakítja a szervezeti kultúrát, ami vagy alávág a növekedésnek és a produktivitásnak, vagy támogatja azt. Szóval, beszéljünk az emberekről és a profitról bullshit-mentesen!

 • dr. Wimmer Ágnes, BCE 2022.10.21. 10:35 FLOW
  dr. Wimmer Ágnes, BCE

  A "jó üzlet" és a munkahelyi flow-t támogató vezetői készségek nyomában – Egy komoly játék tapasztalatai

  Csíkszentmihályi Mihály flow elméletéhez kapcsolódóan 29, a „jó üzletet” segítő vezetői készséget határozott meg. Az előadásban a munkahelyi flow állapotot elősegítő vezetéshez szükséges fő készségeket (a stratégiai gondolkodásmód, a visszacsatolás, az egyéni erősségek felismerésének, valamint a kihívások és a készségek közti egyensúly megteremtésének készsége) vizsgáljuk, kitérve arra, is, hogy milyen további készségek segíthetik ezeket. Az elemzés a flow-alapú vezetői készségek mérésére és fejlesztésére kidolgozott komoly játék, a FLIGBY® („Flow is Good Business For You”) közel egy évtizedre visszatekintő adataira épít. A több ezer játékos valósághű virtuális döntési szituációkban hozott döntéseinek eredményeire, vezetői készségeinek vizsgálatára építő nemzetközi minta lehetőséget ad a logisztika és ellátási lánc területén dolgozók és más iparágakban tevékenykedő vezetők készségportfólióinak összehasonlítására is.

  Szerzőtársak: Dr. Buzády Zoltán, egyetemi docens; Dr. Csesznák Anita egyetemi docens; Szentesi Péter egyetemi tanársegéd

 • Nagy-Józsa Dorottya, Y2Y Hungary Kft. 2022.10.21. 11:00
  Nagy-Józsa Dorottya, Y2Y Hungary Kft.

  Vigyázzak magamra, a kollegáimra, a cégemre, és a bolygónkra? Mégis hogyan?

  Szent Péter engem ne hívj, én nem mehetek, a lelkem a vállalatot illeti meg...

  Volt két évünk, hogy megtanuljuk, hogy lehet úgy vezetni, hogy a munkavállalóink egy részét még sose láttuk. Hogy mit tesz a szervezetünkkel (és nem utolsósorban a saját szervezetünkkel), ha szanaszét darabolódva dolgozunk, ha nem tudunk többé azonos feltételeket biztosítani mindenkinek, ha a pszichológiai biztonság hiánya mellé már a fizikai biztonság hiányával is kezdenünk kell valamit. Aztán megkaptuk 2022-t, és most már egyszerre kellene úgy vezetnünk, hogy magunkat rendben tartjuk, hogy a cégünk stratégiája tudjon mit kezdeni a devizapiaci hullámainkkal, a szerteszéjjel töredezett ellátási láncokkal, a fix költségeink egekbe szökellésével, az olajárakkal, és még sorolhatnánk. És tegyük mindezt úgy, hogy közben minden porcikánkon érezzük, hogy ha mi nem, hát senki sem tehet már érdemben semmit azért, hogy a gyermekeink, az unokáink is legalább egy élhető közegben folytassák ugyanezt.

   

HURRY UP! Book your Seat

SUBSCRIBE TO NEWSLETTER

Want Something Extra?