KATTINTSON A KÖRÖKRE, HOGY AZ ADOTT TEREM ÉS A SZEKCIÓK PROGRAMJÁT MEGTEKINTSE!

OKTÓBER 20. Részletes program Miről fog ezen a napon hallani?

A kongresszus második napján délelőtt párhuzamos szekció előadásokat hallhatnak a fenntarthatóság témakörében. Délután a plenáris előadásunk a magyar gazdaság kilátásairól szól, majd forró beszerzési témákkal és egy újdonsággal, a forgószínpad előadásokkal folytatjuk a napot. Kattintson a körökre az adott terem előadásainak megtekintéséhez!

2022.10.20. 9:00-10:30 Ipar4.0

Illúziók és valóság - Technológiaváltó cégek esettanulmányai

Hazai cégeink számára a technológiaváltás egy gyorsvonat, amire csak felszállni vagy csak lemaradni lehet róla. A lemaradás sokszor a véget jelenti, a kiesést a piacról. De mit jelent a felszállás, és hogyan megy ez végbe? Hogyan lehet a fejlesztéseket olajozottan, minél kisebb fájdalommal, a piaci követelményeknek megfelelve véghezvinni? Mikor és hol látjuk a megtérülést? Tudunk-e megfogalmazni "ideális technológiaváltási receptet" az utókor számára? Az előadáson és az utána következő kerekasztal beszélgetésben a felmért és a megélt vállalati tapasztalatokra és tanulságokra építkezve keressük majd közösen a válaszokat.

Szekcióvezető és moderátor:

speaker-1

Kálmán Edina, Formáció Csoport

2022.10.20. 9:00 Ipar 4.0

Hogyan váltsunk technológiát?

Receptek egy esettanulmány gyűjteményből

speaker-1

Kálmán Edina, Formáció Csoport

2022.10.20. 9:15 Ipar 4.0

Ipar 4.0 maraton és edzésterv

Szakmai kompetenciák fejlesztésének módszertana az Ipar 4 technológiák követelményeire

speaker-1

Gurabi Gyula, Festo-AM Kft.

2022.10.20. 9:30 Ipar 4.0

Kerekasztal-beszélgetés technológiaváltókkal

Beszélgetés az esetek tanulságairól, illetve személyes, technológiaváltással kapcsolatos élményekről.

speaker-1

Károlyi László, Legrand Zrt.

speaker-2

Gurabi Gyula, Festo-AM Kft.

speaker-3

Palasik Márton, SSI Schäfer Systems International Kft.

speaker-4

Umenhoffer Gábor, Axiál Kft.

10:30-11:00

KÁVÉSZÜNET

2022.10.20. 11:00-12:30 Digitalizáció

Digitalizációval a reziliensebb ellátási láncokért

Szekcióvezető:

speaker-1

Urbán Attila, CLAAS

2022.10.20. 11:00 Digitalizáció

Digitális eszköztár a logisztikai hálózatok gyógyítására a pandémia korszakában

A globális világjárvány még soha nem látott kihívások elé állította az ellátási láncokért, logisztikai műveletekért felelős menedzsereket.
Bár sok vállalat felkészült a változó környezetre és annak zavaraira, egyikük sem számíthatott ilyen hatalmas turbulenciára, ezért csak azok maradhattak fenn és működhettek megfelelően, akik a működés kulcsfontosságú paraméterei között kiemelten kezelték a rugalmasságot, az agilitást és a robusztusságot. A félvezetőipar ellátási láncai természetüknél fogva a legkiszolgáltatottabbak közé tartoznak, és a horizontális/vertikális integrációt és a hálózati csomópontok közötti együttműködést támogató hatékony digitális elemzési eszközök nélkül aligha működhetnének komoly veszteségek nélkül.
Előadásunk azokat a hatékony digitális megoldásokat veszi számba, amelyek segítettek az egyik legnagyobb félvezető gyártónak abban, hogy jól működjön a világjárvány idején, és fenntartsa logisztikai és ellátásilánc műveleteinek hatékonyságát. Különböző példákat mutatunk be arra, hogy a szimulációs, a gépi tanulási és az operációkutatási megközelítések hogyan segítettek az intelligens tervezési és üzemeltetési döntések meghozatalát a világ egyik legösszetettebb ellátási láncában.

speaker-1

dr. Nick Gábor, EPIC InnoLabs Kft.

speaker-2

dr. Gyulai Dávid, Western Digital

2022.10.20. 11:30 Digitalizáció

AI-alapú döntéshozatal az ellátási láncban - avagy hogy éljük túl a 20-as évek válságait

Az ellátási lánc jelenlegi kihívásai új stratégiák megválasztására késztetik a vállalatokat lokális, regionális, és globális szinten is. A post-covid világ és változó gazdasági és geopolitikai idők, olyan új irányokat hoztak, mint például az eddig megbízhatóan működő és hatékony telephelyek átértekelése, illetve a készletezés előtérbe helyezése, és az ellátási lánc kapacitásának túlbiztosítása. A mai komplexitást nehezen lehet hagyományos menedzsment módszerekkel értékelni, és az értékelés alapján fenntartható döntéseket hozni, ezért látjuk a nemzetközi vállati gyakorlatban, hogy az ellátási lánc menedzsment teljes reaktív módban van. Ezért segítségül hívtuk a tudásalapú mesterséges intelligenciát, amely az ember információ-feldolgozó képességénel jóval hatékonyabban segít navigálni napjaink összetett világában. Esetünk a távol-keleti régióban új disztribúciós központ telephelyének megválasztását mutatja be az AC2INSIGHT AI-alapú rendszerével.

speaker-1

Dr. Horváth Adrián, Széchenyi István Egyetem

speaker-2

Pap József, NOKIA

speaker-3

Zelles Tamás, AC2Insight

2022.10.20. 12:00 Digitalizáció

Qamion - Okos megoldás...

Egy olyan automatizált matematikailag optimalizált megoldást mutatunk be, amellyel egy (nemzetközi) fuvarozó a leghatékonyabban hozzárendelheti a megrendeléseket a járműveihez és gépkocsivezetőihez. A megoldásaz összes AETR szabályt tiszteletben tartja és könnyen adaptálható az ügyfél konkrét igényeihez.

speaker-1

Fülöp Géza, Qamcom

speaker-2

Sunil Morapitiye, Qamcom

12:30-14:00

Ebéd

2022.10.20. 14:00-15:20 Plenáris ülés

Merre tovább?

Helyzetértékelés és kilátások a gazdasági környezetben és az energetika területén

2022.10.20. 14:00 Plenáris ülés

Magyarország gazdasági kilátásai

speaker-1

dr. Oszkó Péter, OXO Holdings

2022.10.20. 14:40 Plenáris ülés

Az energiapiac kihívásai és viszontagságai

A pandémiás időszakot követően, majd az orosz-ukrán háború erőteljes katalizátor hatásaként komoly válság teszi próbára a világ, s azon belül Európa és Magyarország gazdaságait. Nem csupán egyik, vagy másik energiahordozót, de egyszerre többet is érint a világ jelenlegi válsága, a kőolaj-, a földgáz-, és a villamosenergia ára már az egekben, miközben recesszió és inflációs hatások teszik próbára a gazdaságok túlélő képességeit. Miként jutottunk el ide, s törvényszerű volt-e mindez, azaz előre látható lehetett volna mind a gazdasági szereplők, mind a politikusok által a jelenlegi helyzet? Tehettünk volna-e ellene, s ha már bekövetkezett milyen kiutakat lehet megvalósítani, merre tovább? Ezekre a kérdésekre keresi a választ úgy Európa, mint azon belül a magyar gazdaság, kérdés, hogy jó-e az irány, s belefér-e, hogy közben nemhogy lazít az orosz ellátási kapcsolatokon a magyar politikai vezetés, de tovább erősíti kitettségünket az orosz energiahordozók irányába. Megoldást jelenthetnek-e a megújulók, az alternatív források és energiahordozók a jelenlegi energiapazarló és közben energiaszegénységgel küzdő államok, mint hazánk esetében. Valóban csak a hibás és hazug rezsicsökkentés lehet a megoldás, vagy végre megpróbáljuk az energetikai rendszerek harmóniáját megteremteni, ahogy az mindig is lényeges lett volna?

speaker-1

Holoda Attila, Aurora Energy Kft.

15:20-16:00

KÁVÉSZÜNET

2022.10.20. 16:00-17:30 Partnerség

Partnerség - Megoldás az ellátási lánc helyreállítására

Az MLBKT Logisztikai Szolgáltatók Tagozata programja

speaker-1

Lajkó Ferenc, DigiLog Consulting Kft.

2022.10.20. 16:00-16:20 Partnerség

Partnerkapcsolatok szerepe az ellátási láncban

Amikor valami rendkívüli dolog történik, az kétféle reakciót vált ki az emberekből.
Van, aki átadja magát a világvége hangulatnak és borzalmasan szerencsétlennek érzi magát és ezt lépten nyomon hangoztatja is.
De olyan is van, aki ugyanúgy felismeri, megtapasztalja a nehéz helyzetet, de nem csupán a teremtőre bízza a megoldást, hanem aktívan új megoldásokat keres, amik egyébként jellemzően jobb eredményt hozhatnak, mint a válság előttiek.
Nem volt ez másképp 2009-ben sem.
Meggyőződésem, hogy a mostani helyzetben az együttműködés és a partnerkapcsolatok erősítése az igazán előremutató változtatás. Ezen a területen viszont nem állunk túl jól.
Itt az idő tehát, hogy tényleg partnerekként fogadjuk el egymást, megbízó és szolgáltató!!!
Hogy miért? Erre mondok majd néhány példát a Kongresszuson…

speaker-1

dr. Valentinyi Zoltán, LOGSZOLG Kft.

2022.10.20. 16:20 Partnerség

Panelbeszélgetés a megbízó és logisztikai szolgáltató partnerségéről

- Az ellátási lánc helyzetének rövid vázolása, megállapítások, ki mit lát.

- Miként lehet segíteni a helyzet javításán olyan szempontból, ami a megbízó és szállító (elsősorban fuvarozásra koncentrálva) együttműködését, közös gondolkodását illeti.

Példák:

  • Tender vs szerződés hosszabbítás / kiszámíthatóság, folytonosság
  • Előrejelzések, szezonalitások közös kezelése, tervezése

speaker-1

Lajkó Ferenc, DigiLog Consulting Kft.

speaker-2

Barna Zsolt, Waberer's International Nyrt.

speaker-3

Győrffy Orsolya, FLEX

speaker-4

Varga Bálint, Gebrüder Weiss

speaker-5

dr. Valentinyi Zoltán, LOGSZOLG Kft.

2022.10.20 17:20 eCMR

Hogy áll az e-CMR és az e-Fuvarlevél hazai bevezetése?

A magyarországi e-CMR ratifikáció még nem történt meg. Mindazonáltal, számos vállalkozás tervezi olyan, úgynevezett e-POD (electronic proof of delivery – elektronikus kiszállítási igazolás) applikáció bevezetését, amely az áru átadását, átvételét és a fuvarozás során történt eseményeket hitelesen, elektronikus módon dokumentálja. Az e-CMR Europe Kft. által fejlesztett rendszer használatával minden eseményről időbélyeg, GPS-koordináta, és igény szerint QR-kódos, vagy sign-on-glass aláírás, továbbá fénykép, videó, szöveges megjegyzés is készíthető, tárolható és továbbítható. Ráadásul a bevezetett e-POD rendszer a ratifikációt követően e-CMR és e-Fuvarlevél képes is lesz. Ha érdekli, hogy működik a rendszer, csatlakozzon!

speaker-1

Pekár János, MSZSZ

2022.10.20. 9:00-10.30 Beszerzés

Game Changing Stories szekció

Külhoni beszerzési vezetők - nemzetközi perspektívából mesélnek a kihívásokról, jövőképükről.

2022.10.20. 9:00 Beszerzés

Hogyan navigáljunk a tökéletes viharban

Tény, hogy az ellátási lánc felborult. A negatív befolyásoló tényezők sorban követik egymást. De tényleg, még mi nem jön?  Paradox módon a válság sokat segít a beszerzési, ellátási lánc, logisztikai szakma jelentőségének felértékelődésében, pozícionálásában. Ugyanakkor nagyobb felelősséget is hárít ránk. Mivel, hogyan, es főleg kivel tudunk hozzájárulni, hogy a viharból sikeresebben és gyorsabban kilábaljunk? Természetesen sokféle recept létezik, nincs egy sablon megoldás. Én most az enyémet fogom Veletek megosztani.

speaker-1

Oláh Nóra, Deutsche Telekom AG

2022.10.20. 9:30 Beszerzés

GLOCAL: a beszerzés jövője

Az utóbbi három év jelentős piaci kihívásokkal állította szembe a gazdaság szereplőit, mely az ellátási láncokat, azon belül a beszerzést is nagyban érintette. Az előadás a Schneider Electric által adott válaszokba ad betekintést.

speaker-1

Oltvai Márton, Schneider Electric

2022.10.20. 10:00 Beszerzés

Beszélgetés az előadókkal

speaker-1

Gábor Zsolt, Procurcon

speaker-2

Oláh Nóra, Deutsche Telekom AG

speaker-3

Oltvai Márton, Schneider Electric

10:30

KÁVÉSZÜNET

2022.10.20. 11:00 Beszerzés

Best practice szekció

Mi a titka Az Év Beszerzési Menedzsereinek, hogyan dolgoznak és miben kiváló Az Év Beszerzési Csapata?

Szekcióvezető és moderátor:

speaker-1

Gábor Zsolt, Procurcon

2022.10.20. 11:00 Beszerzés

Agilitás a beszerzésben - Műhelytitkok a Continental csapatától

Az Agilis projektet csak az IT-ok tudnak vezetni? A válasz: Nem! Az agilis módszertanok alkalmazása manapság több területre is „rászabható”, mint például a beszerzésre. Egy konkrét példán keresztül (szerződés sablonok létrehozása/felülvizsgálata) bemutatom, hogy hogyan lehet egy beszerzési folyamatfejlesztési projektet Agilis módszertannal sikerre vinni egy Sprint alatt olyan kollégák közreműködésével, akik nem is ismerték előtte az agilis irányzatot. A projekt minimum követelményeit, a szereplőit, módszertan előnyeit és buktatóit is érintjük az előadás alatt.

speaker-1

Kékesi-Palya Tímea, Continental Automotive Hungary Kft.

speaker-2

Dora István, Continental

speaker-3

Szabó Tamás, Continental

2022.10.20. 11:30 Beszerzés

Jó beruházást akarsz? Pontosan tudnod kell mit szeretnél!

speaker-1

Szőcs Gábor, Bonafarm Csoport

2022.10.20. 12:00

Egykor és most - hogyan változtak a beszerzési csapatok prioritásai?

A kerekasztal résztvevőkkel gondolatban bejárjuk, mit jelentett a beszerzőknek a digitalizáció 20 éve és mit jelent ma. Hogyan végeztük az árkontrolt és milyen eszközökkel hoztunk megtakarításokat és mik az eszközeink erre manapság? Minden kulcsszavunk jelentése változott/módosult a 20 év alatt? Mik voltak a kulcselemei az akkori sikertörténeteknek (amikből Év Menedzsere Díj született) és mik 2022-ben? Valamint együtt ránézünk arra is, hogy mit gondolunk arról, hogy 20 év múlva, a 40 éves BVK évfordulón hogy néz(het)nek majd ki ezek a kérdések.

speaker-1

Bali Gabriella, Microsoft

speaker-2

Horváth Ferenc, Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

speaker-3

Kékesi-Palya Tímea, Continental Automotive Hungary Kft.

speaker-4

Szőcs Gábor, Bonafarm Csoport

12:30

EBÉD

2022.10.20. 14:00 - 15:30

Plenáris ülés a Toscana I. teremben

Programot lásd a Ipar 4.0/Energia/Partnerség kör alatt.

15:30 - 16:00

KÁVÉSZÜNET

2022.10.20. 16:00-18:00 Beszerzés

Beszerzési forró témák: digitalizáció és árhelyzet szekció

Szekcióvezető és moderátor:

speaker-1

Csurdi Attila, Gentherm Hungary Kft.

2022.10.20. 16:00 Beszerzés

Tapasztalatok a beszerzési digitalizáció területén

Az előadásomban bemutatom néhány újonnan bevezetett rendszer működését és a segítségükkel elért hatékonyság növekedéseket, valamint az így felszabadult erőforrások kihasználásának lehetőségeit. Néhány példán keresztül arra is rámutatok, hogyan érhető el a szervezet elköteleződése a digitalizációs fejlesztések iránt, kialakítva ezáltal egy felszabadult, konstruktív légkört az új rendszerek bevezetésének irányába.

speaker-1

Kanda Gábor, Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.

2022.10.20. 16:15 Beszerzés

Előrejelezhetőek-e az árak, előrejelezhető-e a piac?

A jelenlegi gyorsan változó környezetben folyamatos újratervezésre van szükség. Egy esettanulmányon keresztül szeretném megmutatni, hogy milyen hatékonysággal alkalmazhatók az önköltségszámítási modellek, kosárelemzés, árérzékenység analízis és az alapanyagárak regressziós és korrelációs elemzései és mindezek alapján milyen gyakran érdemes újragondolnunk a raktározási/beszerzési stratégiát.

speaker-1

Salga Péter, Dyntell Software

2022.10.20. 16:30

Beszélgetés a beszerzés digitalizációjáról

speaker-1

Csurdi Attila, Gentherm Hungary Kft.

speaker-2

Kanda Gábor, Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.

speaker-3

Salga Péter, Dyntell Software

2022.10.20. 17:00-18:00

Kerekasztal a piaci árhelyzetről

Ne legyen hatÁR a csillagos ég!

- Ne csak kövesd, hanem kontrolláld is az emelkedő árakat!

- Szokatlan döntési helyzetek

- Innováció az eszköztárban

speaker-1

Csurdi Attila, Gentherm Hungary Kft.

speaker-2

Kanda Gábor, Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft.

speaker-3

Hemrichné Hollósi Andrea, YETTEL Magyarország

speaker-4

Kardos Ildikó, Güntner Tata Kft.

speaker-5

Kerényi Gábor, Magyar Posta Zrt.

2022.10.20 9:00-10.30 Digitális megoldások

Digitális megoldások

Szekcióvezető:

speaker-1

Déri András, Logisztika Kft.

2022.10.20. 9:00 Digitális megoldások

Mérhető logisztikai folyamatok - digitális transzformáció 24 óra alatt

Hogyan lehet gyorsan, hatékonyan mérhetővé tenni a logisztika folyamatait és elindítani a tevékenységek digitalizációját? Egy IT tanácsadó cég és egy szoftverfejlesztő cég együttműködésének eredményeképpen a digitális transzformációt - jelentős informatikai fejlesztés helyett - alacsony kockázatú folyamatszervezési tevekénységgé egyszerűsítjük le. A megoldás egyszerre támogatja a standardizációt, KPI-ok kialakítását és képes a vállalati specifikumok lekövetésére is.

speaker-1

Varga Péter, L&P Solutions Kft.

2022.10.20. 9:30 Digitális megoldások

Elveszett munkaidő a szállítmányozásban: még idén bevethető hatékonyságnövelő eszközök

Hiába ábrándozunk a jövő önvezető kamionjairól, amikor ma még manuálisan dolgozunk föl olyan adatokat, melyeket a számítógépek pontosan és gyorsan elvégeznének emberi munkaerő nélkül. A szállítmányozási cégekben rengeteg munkaidőt emészt föl könnyedén automatizálható folyamatok sora.

speaker-1

Poór Károly, Dataxo Group

2022.10.20. 10:00 Digitális megoldások

Unite: Beépített fenntarthatóság a jövő szolgálatában

A Unite többről szól, mint a folyamathatékonyságról és a jövedelmezőségről: Úttörő B2B platformja összeköti a vállalkozásokat egy fenntartható gazdaság érdekében.

A Unite új lehetőségeket kínál, ösztönzi az innovációt és közös értéket teremt – egy jobb üzlet és egy jobb világ érdekében.

Szolgáltatásai közé tartozik a Spotmarket, Procurement Portal (Mercateo), kiegészítve a Unite platformmal.

Az EcoVadis a Unite-ot a legjobb 7% közé rangsorolta.

speaker-1

Egerszegi Zsófia, Unite

10:30 - 11:00

KÁVÉSZÜNET

2022.10.20 11:00-12.30 Intralogisztika

Automatizáció az intralogisztikában

Szekcióvezető:

speaker-1

Kis Gábor, Robert Bosch Elektronika Kft.

2022.10.20. 11:00 Intralogisztika

Raklapmozgatás hibrid mobil robottal: Esettanulmány

A munkaerőhiány és a hatékonyság növelése mindennapos kihívás a logisztikában. Cégünknek nagy tapasztalata van a raklapok mozgatásában mobil robotokkal. Ezzel kapcsolatban prezentálunk egy esettanulmányt.

 

speaker-1

Gubicza Gábor, Robotcenter Innovations Zrt.

2022.10.20. 11:25 Intralogisztika

Okosabban, gyorsabban, jobban – a teljes autonómia szintje az intralogisztikában

Bemutatkozik az ALEF-et, illetve a képviselt AGILOX technológia. Találkozhatnak Mr AGILOX Güntherrel, az osztrák vendégmunkással, aki olcsón dolgozik és nem tudja átcsábítani a versenytárs magasabb fizetésért. Ez a raktárosok álma!

speaker-1

Szentmiklóssy László, ALEF

speaker-2

Hoffer Zoltán, 4iG Nyrt.

speaker-3

Szabó Péter, Vitesco Technologies Debrecen

2022.10.20 11:50 Intralogisztika

Ha érett vagy rá, robotizálj!

A raktározás új módja.

Ahogy az e-kereskedelem egyre nagyobb teret hódít preferált vásárlási csatornaként mind a B2C, mind pedig a B2B relációkban, a vállalatoknak meg kell újítaniuk értékesítési folyamataikat, teljesítési műveleteiket és szállítási képességeiket, hogy megfeleljenek a vásárlói igényeknek. Ez nem csak választás kérdése. Sok vállalat számára ez az „alkalmazkodni vagy meghalni” kérdése. Nyilvánvaló, hogy az online vásárlás nemcsak erőteljesen velünk marad, hanem a kiskereskedelmi struktúrák változásaival és a folyamatos fejlődésével még hangsúlyosabbá válik. A vásárlásnak ez az új módja átformálja a raktárakat, működésüket, és végső soron a teljesítés működését. A szektornak saját kihívásaival kell szembenéznie, nevezetesen a munkavállalók vonzásának és hatékonyabbá tételének módjával, valamint a termelékenység növelésének szükségességével az egyre több megrendelés időbeni és pontos, hiba nélküli kiszállítása érdekében.

Az új intelligens út a raktározáshoz, ahol a mesterséges intelligencia által vezérelt automatizálás és robotika intelligens készletkezelést, a hely és az erőforrások optimális kihasználását, a munkatermelékenységet növelő eszközöket, valamint az áruk, személyek és berendezések kifinomult összehangolását biztosítja a rendkívül hatékony és méretezhető teljesítési műveletek érdekében. Fejlett piacokon már az aznapi kiszállítás lehetősége a megkülönböztető, forgalom- és árrésnövelő tényező. Ezt csak megfelelő robotizációval érdemes és lehetséges megvalósítani.

  1. Mi vezetett oda, hogy megjelent a robotizáció a logisztikában?
  2. Milyen feladatokat lehet vele megoldani?
  3. Milyen hatékonyságnövelő eredményeket hozhat?
  4. Ki érett rá?
  5. Megtérülés, mint a legfontosabb mutatószám!
  6. Mi a ( logisztikai )robotintegrátor és miért kell?

speaker-1

Németh Attila, Advanced Robotics Zrt.

2022.10.20 12:10 Intralogisztika

Robotizált takarítás a logisztikában

Svájci fejlesztésű és gyártású robotjainkkal teljesen automatizált megoldást kínálunk logisztikai területek takarítására, tisztántartására. Ember által nehezen hozzáférhető területeken, polcrendszerek alatt is egyedülálló innovációt nyújtunk. Előadásunkban rávilágítunk a költséghatékonyság mellett a robotizáció számos további előnyére.

speaker-1

Szegner Dániel, Weltweit Kft.

12:30-14:00

EBÉD

14:00 - 15:30

Plenáris ülés a Toscana I. teremben

Programot lásd a Ipar 4.0/Energia/Partnerség kör alatt.

15:30 - 16:00

KÁVÉSZÜNET

2022.10.20. 16:00-18:00 Forgószínpad

ÚJ innovatív és interaktív szekció a legfrisseb technológiai újdonságok megismerésére

Pörgős, szék nélküli program, a test és szellem megmozgatására.

A program moderátorai és ceremóniamesterei:

speaker-1

Oláh Sándor, Knorr-Bremse

speaker-2

dr. Bóna Krisztián, BME

2022.10.20. 16:00-18:00 Forgószínpad

A raktáros és logisztikus kollégákat is be kell kapcsolni a vállalati kommunikációs körforgásba!

Az elmúlt 2 év rávilágított mennyire fontos hatékonyan elérni, informálni a non-desk munkavállalóinkat is. Ráadásul nem mindegy, hogy milyen gyorsan tudjuk őket hatékony munkaerővé tenni, hogyan lehet időt és energiát megtakarítani a betanítás idején, úgy, hogy minden információhoz hozzájussanak.

Ma már egy vállalati email címmel és számítógéppel vagy vállalati mobillal nem rendelkező kolléga számára is lehet modern kommunikációs, adminisztrációs és oktatási felületet biztosítani, amit akár egyszerűen bármikor, bárhonnan elérhet a saját mobilján keresztül.

Mutatjuk mit használnak nagy sikerrel 100+ vállalatnál 84.000+ munkavállaló bevonásával a Blue Colibri segítségével.

speaker-1

Barathi Tamás, Blue Colibri

2022.10.20. 16:00-18:00 Forgószínpad

Hogyan lehet hatékony a logisztika „szembeszélben”? Avagy költség- és időmegtakarítás digitalizáltan

A GLI Solutions által kínált logisztikai megoldás egy olyan folyamatoptimalizáló és fuvarszervező alkalmazás, amely egy térképi platform is egyben, benne Magyarország és Európa navigációs térképi adatbázisával. Erre épülve kínál fuvartervezés-és szervezés, adatkapcsolat, statisztika, nyomonkövetés szoftver komponenseket, amelyek a megrendeléstől a kiszállításig támogatják a munkafolyamatok hatékony elvégzését időkapuk figyelembevétele mellett.

speaker-1

Bárdossy Csaba Adrián, GLI Solutions

2022.10.20. 16:00-18:00 Forgószínpad

Az EFAFLEX gyorsmozgású kapukkal, akár 60%-kal csökkenthető az épületüzemeltetés költsége

Energiakrízis van, elszabadultak a fűtési költségek, nincs kompromisszum az energiahatékonyság terén.

A hagyományos szekcionált kapuk, EFAFLEX gyorskapukra való cseréje energetikai beruházás.

speaker-1

Köbli Attila, EFAFLEX HUNGÁRIA Kft.

2022.10.20. 16:00-18:00 Forgószínpad

Digitalizált gyártásfelügyelet és nyomon követés a termékelőállítás folyamatában

Az előadás ismerteti és konkrét példákkal alátámasztja az üzemegységen belüli digitális termék-nyomonkövetés előnyeit, szükségességét. Fő vonalaiban bemutatjuk a komplex megoldás techikai hátterét, ismertetjük a cégünk által megvalósított eseteket (élelmiszer- és könnyűipar), igény szerint kitérünk a megvalósítás feltételeire, menetére és eredményeire.

speaker-1

Rigó Zoltán, Sheldon Invest Kft.

2022.10.20. 9:00-10.30 Gyógyszeripar

Fenntarthatóság a gyógyszeriparban

Az MLBKT Gyógyszeripari Tagozata szervezésében

speaker-1

Ballai Orsolya, Hungaropharma Zrt.

2022.10.20. 9:00 Gyógyszeripar

Karbonmentes logisztika: A Lean&Green program

Környezetünk megóvásának egyik meghatározó eleme, célja a CO2 kibocsátás csökkentés, amely a termék-életút megközelítésben a gyártástól az újrahasználatig, vagy akár a megsemmisítésig megoldandó feladat. Ennek a CO2 csökkentésnek egyik fő területe a logisztika, illetve annak alfolyamatai, mind a vállalaton belül, mind a teljes ellátási lánc esetében az egyes üzleti partnerek között egyaránt.

Számos módon tudunk CO2-t csökkenteni a szállítmányozás vagy a raktározás során, amelyek a legtöbb esetben egyben amúgy hatékonyságjavulást, költségcsökkentést is tudnak biztosítani a vállalatok életében, működésében. Mindenekelőtt azonban tudnunk kell, mennyi is a CO2 kibocsátásunk, hogy azt értemben hogyan tudjuk csökkenteni.

A Hollandiából elindult Lean & Green Program éppen ezért egy egységes módszertant kínál a karbon-lábnyom hatékony mérésére és elemzésére; javaslatokat tesz az emisszió csökkentésére, melyek eredményességét valós esettanulmányok támasztják alá; valamint rangos díjjal jutalmazza partnereit a megtett intézkedéseikért és példamutatásukért.

speaker-1

Krázli Zoltán, GS1

2022.10.20. 9:25 Gyógyszeripar

Fenntarthatósági eredmények az Abacus Medicine Group-nál

speaker-1

Komondi Nóra, Abacus

2022.10.20. 9:50 Gyógyszeripar

Panelbeszélgetés a gyógyszeripar fenntarthatósági törekvéseiről, és az elért eredményekről

speaker-1

Ballai Orsolya, Hungaropharma Zrt.

speaker-2

Ádámku Miklós, Richter Gedeon Nyrt.

speaker-3

Krázli Zoltán, GS1

speaker-4

Hartmann Gábor, Opella Healthcare Commercial Kft., Sanofi

speaker-5

Komondi Nóra, Abacus

speaker-6

Kellner Mária, Béres Zrt.

10:30-11:00

Kávészünet

2022.10.20 11.00-12.30 Planning

Tervezés - készletek

Szekcióvezető:

speaker-1

Dél László, Unilever Magyarország Kft.

12022.10.20. 11:00

Strength Through Collaboration – Building Digital Twin of the CooperVision Network

A Coopervision a piaci változások hatására jelentős változtatást hajt végre a termék portfóliáján. Ez a készleteinek növekedésével jár, ezért szeretné felülvizsgálni az ellátási láncát rugalmasság és költség tekintetében. Az ipar 4.0 bevezetése ma már széles körben elindult a termelővállalatokban, amelynek egyik legfontosabb eleme a digital twin. Ez azt jelenti, hogy a valóságos működést egy modellben leképeztük és virtuális másolatát állítottuk elő.

Ugyanez a logika működik az ellátási láncokra is. Ebben a projektben a Coopervision disztribúciós hálózatának a digitális ikrét állítjuk elő, AIMMS Network Design applikációban. A legfontosabb kihívások a terméktranszformációs lépések megjelenítés a logisztikai hálózatban, a készletek és azok állapotának kezelése, továbbá a költségtagok megfelelő becslése.

Az előadásban bemutatjuk az egyéves projekt indulópontját, az üzleti problémát, a kihívásait, és az elért eredményeket. A szakmai tartalmon túl a vendég meghívásával az is a célunk, hogy a hazai logisztikai közönség találkozhasson egy amerikai szakértővel, és lehetőség nyíljon az amerikai felfogás és a magyarországi jógyakorlatok összehasonlítására, megvitatására.

speaker-1

dr. Lelkes Zoltán, Optasoft Kft.

speaker-2

Matthew Perry, CooperVision

11:30-12:00

Forecasting bizonytalan időkben

Az üzleti előrejelzések készítése bizonytalan időben a legégetőbb vállalati témák egyike.

Turbulens időket élünk, a forecasting ilyen környezetben pedig nem könnyű feladat.

Az előadásban olyan előrejelzési gyakorlatokról lesz szó, amelyekkel javítani lehet a vállalati előrejelző képességet.

speaker-1

Gulyás Attila, IFUA Horváth&Partners Kft.

12:45-14:00

Ebéd